Η φιλόσοφος Υπατία και ο βιασμός της ιστορίας
Ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου, μέσα από τριακόσιες σχεδόν βιβλιογραφικές παραπομπές, και με επανειλημμένη υπόμνηση "του καθήκοντος να είμαστε πολύ προσεκτικοί",
Ιστορία του Βυζαντινού κράτους Β΄ Τόμος
Η «Ιστορία του βυζαντινού κράτους» του αείμνηστου Γεωργίου Ostrogorsky θεωρείται πια έργο κλασικό. Οι πολλαπλές εκδόσεις του πρωτότυπου γερμανικού κειμένου και η μετάφρασή του σε πολλές γλώσσες μαρτυρούν τη γενική αναγνώρισή του.
Προσωπογραφία Κωνσταντινούπολης
Αναζητώντας το Χρυσόμαλλο Δέρας
Η Λίζα ταξιδεύει μαζί με τους γονείς της, το σκύλο της και τον στενό της φίλο, τον Άρη, στην πόλη Όρντου, στον Εύξεινο Πόντο, απ’ όπου κατάγεται η οικογένειά της.
Βυζάντιο
Το Βυζάντιο σε Εικόνες από τη Σ. Ζαραμπούκα, αποτελείται από ένα κείμενο που παραθέτει απλά τα γεγονότα και δημιουργεί το πλέγμα πάνω στο οποίο αναπτύσσονται εικόνες και διάλογοι.
Από πού παν στο Σκουπιδο…Πρασινιστάν;
Η διαμάχη στο δάσος Μισό-Μισό, ανάμεσα στον Σκουπίδαρχο και τον Απεχθάνη, ανάμεσα στους Σκουπιδανιστές που μαζεύουν και προσέχουν τα σκουπίδια και στους Σκουπιδομάχους-Πρασινιστές που αγαπούν το δάσος και μισούν τα σκουπίδια, καλά κρατεί!
Κωνσταντινουπολίτικη Προσωπογραφία
Μια προσπάθεια καταγραφής της «προφορικής ιστορίας» των Ρωµιών της Κωνσταντινούπολης. Περιλαµβάνει συνεντεύξεις που πραγµατοποιήθηκαν σε ευρύ φάσµα Οµογενών της Πόλης και της διασποράς και δηµοσιεύτηκαν στο µηνιαίο περιοδικό της Κωνσταντινούπολης PAROS-ΦΑΡΟΣ και στον Πολίτη των Αθηνών. Μια ιχνηλάτηση του «προφίλ» του Ρωµιού στον αιώνα που διανύουµε, ενός αιώνα όπου κυριαρχεί η πολυ-πολιτισµικότητα, εκτυλίσσονται ραγδαίες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές,...
Ένας Βουρλιώτης στα Αμελέ Ταμπουρού
Προσωπική μαρτυρία του Κωνσταντίνου Αμπατζή από τα Βουρλά της Μ. Ασίας, που έζησε τη φρίκη των ταγμάτων εργασίας (Αμελέ Ταμπουρού) μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.
Βουρλιώτικες ιστορίες
Οι μαρτυρίες για τα γεγονότα μετά την καταστροφή του ’22 όλο και σπανίζουν. Ζωντανοί μάρτυρες των γεγονότων δεν είναι πια μαζί μας, βλέπετε ο χρόνος είναι αμείλικτος. Υπάρχουν όμως –ευτυχώς– καταγεγραμμένες μαρτυρίες ανθρώπων, οι οποίοι θέλησαν να τις αφήσουν παρακαταθήκη στους απογόνους τους. Μία τέτοια κληρονομιά μας προσφέρουν απλόχερα οι δύο αφηγητές του βιβλίου, οι Κωνσταντής Κουφόπουλος και Ξενοφώντας Ζερβός.