Σεπτεμβριανά 1955
Το βιβλίο αυτό στοχεύει στην πολυδιάστατη προσέγγιση των Σεπτεμβριανών. Παρουσιάζει τον τρόπο που αυτά καταγράφηκαν και αναλύθηκαν από τον ελλαδικό Τύπο της εποχής όλων των πολιτικών τάσεων.
«...Τον τόπο που γεννήθηκες δεν θα τον ξεχάσεις ποτέ»
1964. Η τούρκικη κυβέρνηση αποφασίζει να απελάσει τους Έλληνες υπηκόους κατοίκους της Τουρκίας. Μόνο μια βαλίτσα μπορούσαν να κρατούν. Εκεί μέσα να χωρέσουν τα ρούχα, ελάχιστα υπάρχοντα και τις μνήμες μιας ζωής. Μια καλής ζωής. Και μετά το άγνωστο. Η νέα Πατρίδα. Η Ελλάδα.
Ρωμιοί στην υπηρεσία της Υψηλής Πύλης
1922 Καταστροφή
Η φωτογραφία που βλέπεις στο εξώφυλλό του! Η φωτογραφία απεικονίζει την ευτυχή κατάληξη του δράματος αυτών των ανθρώπων. Τη σωτηρία στην πόλη της Λέσβου, τη Μυτιλήνη!
Ρωμηοί συνθέτες της Πόλης
Γιατί ο Ζαχαρίας, που συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους συνθέτες της οθωμανικής μουσικής, καθώς και ο Γιώργος Μπατζάνος, που η φήμη της δεξιοτεχνίας του στο ούτι έχει κάνει το γύρο του κόσμου, είναι ακόμα άγνωστοι στην Ελλάδα; Και για πιο λόγο ο Νικολάκης είναι διάσημος στις αραβικές χώρες και οι συνθέσεις του είναι πάντα μέσα στο ρεπερτόριο της αραβικής κλασικής μουσικής, ενώ στην Ελλάδα δεν παίζονται τα έργα του;