Βυζαντίου Γεύσεις
«Ένα γοητευτικό βιβλίο [...] προσεγγίζει τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας με πρωτότυπο τρόπο, που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο των βυζαντινολόγων, όσο και των απλών αναγνωστών».
Θυμάμαι & Γεύομαι
«Κωνσταντινούπολη... Γλυκιά Ζωή Αξέχαστα βιώματα, μυρωδιές, γεύσεις, εμπειρίες που ξεδιπλώνονται πάνω σε ένα χαρτί παρέα με τις αναμνήσεις μου. Ιστορίες αληθινές, νοσταλγικές, αρωματισμένες με τις υπέροχες συνταγές της μητέρα μου.» (Στάθης Νικολαΐδης, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Ο γευστικός πολιτισμός των Ρωμιών της Πόλης και της Μικράς Ασίας
Η πλούσια και ανεξάντλητη διατροφική παράδοση των Ρωμιών της Πόλης, όπως και οι αντίστοιχες παραδόσεις και μνήμες των Μικρασιατών, ολοκλήρωσαν τον κύκλο των επισιτιστικών παραδόσεων μιας τεράστιας σε έκταση γεωγραφικής περιοχής, όπου έζησε και πρόκοψε ο Ελληνισμός αδιάλειπτα επί χιλιετίες. Μετά την καταστροφή του 1922 και τη συνθήκη της Λωζάνης (1924), οι Μικρασιάτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις προγονικές τους εστίες. Παρά τις κακουχίες, την...
Η Οθωμανική Μαγειρική
Η οθωμανική μαγειρική γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μια περίοδο αναγέννησης, με παλιές συνταγές να κάνουν ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία τους στα γαστρονομικά μενού. Μια ολόκληρη μαγειρική παράδοση που κινδύνεψε να παραμείνει ξεχασμένη σε γραπτά αρχεία, ξαναβρίσκει την θέση της στο τραπέζι, χάρη στη συμβολή των ερευνητών. Με αφετηρία την απλή ερώτηση "τι έτρωγαν στα Οθωμανικά παλάτια;"
«Ευλογημένο το τραπέζι μας»
Η συγγραφέας Τακουί Τοβμασιάν, Αρμένισσα της Πόλης από το Γεντίκουλε (Επταπύργιο) με καταγωγή από την Τσόρλου (Τυρολόη) της Ανατολικής Θράκης, δεινή μαγείρισσα και γνώστης των διατροφικών παραδόσεων της αρμενικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης, με την εργασία της αυτή συμβάλλει στον εμπλουτισμό της μελέτης για την κουζίνα της πολυεθνικής, κοσμοπολίτικης μεγαλόπολης, της πάλαι ποτέ Βασιλεύουσας. [...]
Μοναστηριακά εδέσματα
Τα μοναστηριακά εδέσματα αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της μεσογειακής διατροφής. Εκτός από το κρέας που δεν έχει θέση στο μοναστικό σιτηρέσιο, όλοι οι άλλοι κανόνες της μεσογειακής διατροφής εφαρμόζονται.
Μνήμες γεύσης
Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής από τα Δυτικά Παράλια της Μικράς Ασίας
Ποντίων εδέσματα
Το βιβλίο απευθύνεται προς τη σύγχρονη ελληνική οικογένεια που επιθυμεί υγιεινά, εύγευστα, θρεπτικά και εύκολα στην παρασκευή τους εδέσματα.
Μυρωδιές και γεύσεις της Πόλης
Το βιβλίο αυτό δεν είναι μια απλή περιδιάβαση στον ούτως ή άλλως πολύ πλούσιο κήπο της Πολίτικης κουζίνας. Είναι παράλληλα και μια αναδρομή στις οικογενειακές μνήμες και εμπειρίες, που λίγο πολύ είναι κοινές σε κάθε πολίτικη οικογένεια