Η συγγραφέας Τακουί Τοβμασιάν, Αρμένισσα της Πόλης από το Γεντίκουλε (Επταπύργιο) με καταγωγή από την Τσόρλου (Τυρολόη) της Ανατολικής Θράκης, δεινή μαγείρισσα και γνώστης των διατροφικών παραδόσεων της αρμενικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης, με την εργασία της αυτή συμβάλλει στον εμπλουτισμό της μελέτης για την κουζίνα της πολυεθνικής, κοσμοπολίτικης μεγαλόπολης, της πάλαι ποτέ Βασιλεύουσας. [...]
Μαζί με τις συνταγές, μεταφέρει στον αναγνώστη και τις μνήμες της για τους δικούς της ανθρώπους που μοιράστηκαν τη χαρά της συνύπαρξης γύρω από ένα τραπέζι. [...]
Το βιβλίο της Τακουί Τοβμασιάν δεν απευθύνεται μόνο σε όσους ασχολούνται με τη μαγειρική. Με ύφος ανάλαφρο διηγείται ταυτόχρονα την ιστορία μιας μεγάλης κοινότητας, που επιστρατεύοντας ανεξάντλητα ψυχικά αποθέματα μέσα από τις μικροχαρές της ζωής, προσπάθησε να επουλώσει τα τραύματα του αποδεκατισμού της. [...]
(από τον πρόλογο της μεταφράστριας)