Τέλος χρόνου
Το Τέλος Χρόνου είναι πολιτικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στο πλαίσιο ιστορικών γεγονότων που εξελίχθηκαν το 1971 στην Τουρκία και γύρω από το Πολυτεχνείο Κωνσταντινούπολης. Το μυθιστόρημα αναπτύσσεται σε πολλά επίπεδα, κοινωνικό, πολιτικό, ιστορικό, ψυχολογικό και αστυνομικό.
Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης
Μετά την Άλωση, οι κάτοικοι πολλών περιοχών της Ελλάδας που είχαν μετοικήσει κατόπιν σουλτανικής εντολής στην Πόλη δημιούργησαν μαζί με τους γηγενείς κατοίκους της από την περίοδο πριν από την Άλωση, μια νέα κοινωνία, τους Κωνσταντινουπολίτες. Σε αυτήν εντάχθηκαν και Έλληνες από την Ανατολία που ήλθαν αργότερα. Τα μέλη της κοινωνίας αυτής μιλούσαν ελληνικά, ήταν χριστιανοί Ορθόδοξοι και είχαν συναίσθηση της κοινής τους μοίρας.
Η γεωγραφική συνάρτηση
H «Γεωγραφική Συνάρτηση στο Γεωπολιτικό Αίνιγμα», είναι ένα πολυδύναμο έργο, που παρέχει τον μίτο, με τον οποίο ο αναγνώστης οδηγείται μέσα στον γεωγραφικό και ιστορικό λαβύρινθο της οικουμένης. Αποτελεί συμπλήρωμα στον αστερισμό των ελληνόγλωσσων βιβλίων, τα οποία πραγματεύονται την αχανή περιοχή όπου διασταυρώνονται γεωγραφία, ιστορία, πολιτική, οικονομία, πολιτισμός
Η ελληνική μεταβολή του 1821
Η Ελληνική Επανάσταση, πέραν των πολεμικών κατορθωμάτων, είναι αποτέλεσμα κοινωνικών, πολιτισμικών και διπλωματικών διεργασιών. «Η Ελληνική Μεταβολή του 1821», παρόλο που δεν παραλείπει τα πρώτα, επικεντρώνεται στις διεργασίες αυτές που μετέβαλαν ένα υπόδουλο έθνος σε μια δυναμική οντότητα η οποία αγωνίσθηκε για την ελευθερία της και επέτυχε να οργανωθεί θεσμικά σε ένα σύγχρονο για την εποχή του εθνικό ευρωπαϊκό κράτος.