Αγνή η Φράγκα
Η «Αγνή η Φράγκα» αγκαλιάζει μια εξαετία της πιο κρίσιμης εποχής του Βυζαντίου, που έχει σαν κορύφωμά της την Δ’ Σταυροφορία, που θα είναι το δεύτερο μέρος του μυθιστορήματος.
Αγνή η Φράγκα
Αγνή η Φράγκα. Ήταν κόρη του ρήγα της Φράντσιας Λουδοβίκου του Ζ’. Ήρθε οκτάχρονη παιδούλα στην Κωνσταντίνου Πόλη (1179), όταν αυτοκρατόρευε ο Μανουήλ Α’ Κομνηνός, για να γίνει σύνευνη του γιού του, του δωδεκάχρονου Αλέξιου και αυτοκρατόρισσα με το όνομα Άννα.
Κωνσταντίνος ο Μέγας
Σήκωσε το δεξί του χέρι και τράβηξε με το άλλο τα ρέτενα του φαριού του. Ο Κεντηρίων και οι δέκα στρατιώτες που τον συνόδευαν υποχρέωσαν τα άτια τους να κόψουνε τον άγριο καλπασμό τους.
Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος
Εγώ, η Αρετή, η κόρη του Καπετάν Μιχαήλ Σκυλίτζη, πριν κλείσω τα κουρασμένα από τα χρόνια μάτια μου, υπαγορεύω τούτη τη γραφή στο γέροντα γραμματικό μου. Ο καλός μου, ο άνθρωπος που αγάπησα όσο κανένα στον κόσμο τούτο, ο ακριβός μου,
Θεοφανώ
«Θριάμβευε η Θεοφανώ, κυβερνούσε, πίστευε στη δύναμή της· Κίρκη του 10ου αιώνα, δεν μετέβαλε σε χοίρους εκείνους που την αγαπούσαν, αλλά σε σκλάβους, σε δούλους που έσκυβαν το κεφάλι μπροστά σε κάθε υποταγή της.
Η Δ΄ Σταυροφορία
Για τη Δ' Σταυροφορία γράψανε αυτόπτες μάρτυρες. Δικοί μας και ξένοι.Στις σελίδες του βιβλίου θα τους βρει ζωντανούς ο αναγνώστης. Όπως θα βρει και πολλούς από τους γνώριμούς του από την «Αγνή τη Φράγκα». Η αυτοκρατόρισσα Άννα, ο Βρανάς, ο Μακροδούκας, ο Κοντοστέφανος